Művészet & Divat

Mert a tehetség kevés. Az értelem is kevés. A műveltség is kevés ahhoz, hogy valaki művész legyen. Mindehhez végzet kell, melyet nem lehet félreérteni, s melyet semmiféle emberi erő vagy szándék nem tud megmásítani.

                                   Hasznos időtöltés:

                        AZ AJÁNDÉKKÉSZÍTÉS

       Névnap, születésnap, húsvét, karácsony mindmegannyi kedves ünnepi alkalom, amikor szeretteinket, a kialakult hagyományoknak megfelelően megajándékozzuk, hogy ezzel örömet szerezzünk számukra. A meglepetésnek igen széles köre lehetséges, attól függően, hogy gyermeknek, felnőttnek, fiatalabb, vagy idősebb korosztályúaknak kívánunk kedveskedni. Függvénye természetesen annak is van, hogy mennyi pénzt fordíthatunk e célra. De higgyük el, hogy az ajándék értéke nem mindig a ráfordított pénzmennyiségtől függ. Az általunk megtervezett, megvarrt, megkötött, vagy hímzett tárgyak gyakran kedvesebbek az üzletekben  vásárolt holmiknál. Nincs az az édesanya, akinek nem a legféltettebb kincsei közé tartoznak óvodáskorú gyermekének első pálcika-rajzai, vagy sziromragasztási, amit neki készített apró gyermeki kéz.

         A magunk készített ajándéknak kétszeres az öröme. Hiszen mind az ajándékozó, mind a megajándékozott tudja, hogy a munka alatt szüntelen arra fordul a figyelem, akit meg kívánunk lepni, szinte állandó kapcsolatban vagyunk a másikkal, mert a legpraktikusabbat, a lehető legjobbat próbáljuk adni számára. Ezt csiszolja, serkenti fantáziánkat.

          Csupán néhányat mutatok be az ajándékötletekből. Inkább csak kedvcsinálásnak. Ha végig böngésztük, áttanulmányoztuk őket, közben is jönnek gondolatok, hogy az itt megismert alapfogalmakat mikor készíthetnénk el valamit családuknak, barátainknak - avagy csak magunknak.

Három színből horgoljuk

    Hozzávalók: 2 db. kerek fogó, 10-10 dkg. kék, fehér, piros színű középvastag fonal, 3-as horgolótű.

    Minta: oda-vissza haladó rövidpálcasorok, mindig az előző sor hátsó szálába öltve.

     A munka menete: 66 szemre kezdjük, rövidpálcasorokkal dolgozunk, első lapja 24 sor kék, 28 sor fehér, 24 piros, majd folytatólag a másik lap 24 sor piros, 28 sor fehér, 24 sor kék. Az így készült téglalapot kettéhatjuk  és az oldalakat háromnegyedrészig összevarjuk. A táska oldalát  felfelé kissé benyomva behajtjuk. A sorokat folytatva a fogókat befogjuk és visszahajtva a fonákján apró öltésekkel rögzítjük.

    taska.jpg

( A kép csak illusztráció)

Hétvégi házba

          Nem kel lába az apróbb lábaknak, ha ,,zsebekbe" rendezzük őket. A zsebek ne legyenek feszesek, hogy könnyedén kivehesük belőlük a kívánt dolgokat. Farmer, vagy egyéb vastagabb kelmét vásároljunk a varráshoz, de figyeljünk arra, hogy a színe harmonikusan kapcsolódjon a helyiség egyéb tárgyaihoz. Gépi  tűzéssel diszítsük.

tarto.jpg

Piperebaba

           Mert a játékbabákhoz is kell fésű, kefe, hajcsavaró, hajszárító - az apróbb tágyak őrzését bízzuk pipere-babára. A kislányok boldog örömmel rakosgatják apróbb kincseiket a játébaba zsebeibe. Vastag, színtartó anyagból varrjuk, s szegjük be a szobához illő színű anyaggal. Fejet és lábat filcből készíthetünk, haját fonalból copfoljuk.

Óvodába

            Minden kisgyermek szíve vágya, hogy a mama készítette óvidai jele az egyik legszebb legyen. S hogy esztétikus, ötletes is legyen, ismerkedjünk meg néhánnyal, és a gyermeket meghallgatva válasszuk ki a megfelelőt. Megoldhatók hímzőfonallal kivarrva, vagy színes filckelméből kivágással. Esetleg a kettő variációjával.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 26
Heti: 122
Havi: 618
Össz.: 119 160

Látogatottság növelés
Oldal: Az ajándékkészítés
Művészet & Divat - © 2008 - 2020 - art-fashion.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »