Művészet & Divat

Mert a tehetség kevés. Az értelem is kevés. A műveltség is kevés ahhoz, hogy valaki művész legyen. Mindehhez végzet kell, melyet nem lehet félreérteni, s melyet semmiféle emberi erő vagy szándék nem tud megmásítani.

Leonardo da Vinci(1452-1519)-reneszánsz festő   l

Munkássága az egyetemes képzőművészet egyik csúcspontja.Kiváló festő,szobrász,hadmérnök és természettudós olt egy személyben,megtestesitve a kor embereszményét,a polihisztor.

monalisa.jpg

Leghiresebb  műve a Mona Lisa.Ez az egyik legtökéletesebb női portré,mely háromszögbe  zárt kompoziciójának fegyelmezettségét oldja a képzeletbeli háttér levegős párába  vesző  tájképe.Az arc félig komoly,félig derűs kifejezése a leheletfinomságú fényárnyék hatások teszik életszerűvé.

 A formák lágysága,a kezek  finomsága kimelik az arckép sejtelmes megelenését.

Michelangelo Buonarroti(1475-1564)-reneszánsz festő.

Elsősorban szobrásznak valotta magát,de mint epitész és festő is kiválót alkotott.Két legismertebb szoboralkotása,a Dávid és a Pieta cimű szobor.

lMichelangelo festői zseniét a vatikáni Sixtus-kápolna mennyezeti és  oldalfalára festett freskók bizonyitják,amelyek a Bibliából vett jeleneteket dolgoznak fel.Közülük a legismertebb az Ádám  teremtése.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 26
Heti: 119
Havi: 615
Össz.: 119 157

Látogatottság növelés
Oldal: Hires festők-életrajzai
Művészet & Divat - © 2008 - 2020 - art-fashion.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »